Bucket list

Hoe mijn Pad begon met een droom.

De vraag om een bucket list te maken deed me denken aan de dromen in mijn leven.
Het eerste deel van mijn leven had niet veel met een droom te maken. Ik deed wat van me verwacht werd. Ik trouwde, stichtte een gezin en werkte hard om alle materiële wensen te kunnen vervullen. Iedereen om me heen deed het zo, dus het zou wel goed zijn.

Maar ik had een hartenwens: ik wilde boer worden. Deze stap vroeg om een radicale breuk met mijn toenmalige leven. Ik moest alles achter laten, maar het was mijn droom. Van een materialistische zakenman  werd ik een spirituele en weinig zakelijke geitenboer. (Dat “weinig zakelijke” is een toevoeging van Heleen :-))
Ik ging op weg om boer te worden en kwam Heleen tegen die boerin wilde worden. Met haar heb ik mijn droom geleefd en nog steeds, al is het niet meer als boer en boerin.

Toen ik eenmaal die eerste stap gezet had, kwam er ruimte voor andere dromen.

Ik ging op Pad. Het Leven schotelde mij de ene na de andere opgave voor. Er moest nog het nodige opgeruimd worden. Het was intens en dikwijls zo zwaar, dat ik dit niemand aan zou raden, als er een keuze was.

En wat als je ontdekt dat alles een droom is?

Uiteindelijk belandde ik in de ultieme droom, namelijk dat ik zou doorzien dat alles slechts een droom is. Toen me verteld werd dat alles waarvan ik overtuigd was dat het echt was een illusie bleek te zijn, leek dat een onoverbrugbare hindernis. Het vroeg om een totale overgave, nog veel radicaler dan alle voorgaande.
Ik zag het niet zitten en werd behoorlijk depressief. Ik verwachtte dat ik nog zo’n twintig jaar te leven had en had geen idee wat ik er mee aan moest.
Precies op tijd was daar Johan die me de juiste richting wees om de laatste hindernissen te slechten en belemmerende blokkades op te ruimen.
Ik kreeg een ongelooflijk geschenk in de vorm van een intense en prachtige eenheidservaring. Tijdens die ervaring doorzag ik de illusie, werd mij de grootsheid van wie ik ben getoond en kreeg ik daarmee antwoorden op al mijn levensvragen. Ik was “klaar”.
Sindsdien is dat het perspectief waarmee ik door het Leven wens te gaan.

Leven in vrijheid, het is onvermijdelijk

Wat staat er nog op mijn bucket list? Wat wil ik nog doen voor ik dood ga?

Waar ik nu nog van droom is van leven in absolute vrijheid. Waarin ik al mijn beperkingen achter me heb gelaten en vol uiting geef aan wie ik ben zonder enige terughoudendheid, zonder schroom.
Waarin ik vrij ben van oordelen en me opgenomen weet in de onvoorwaardelijke liefde die het Leven is. Waarin ik volledig ten dienste sta van de ander.

Hoe de vorm eruit ziet is ondergeschikt. Het Leven zal mij daarin precies datgene aanreiken dat voor mij bedoeld is. Alhoewel ik natuurlijk best mijn voorkeuren heb.
Ik vertrouw erop dat deze droom uit zal komen. Het is al begonnen en slechts nog een kwestie van tijd. Het is onvermijdelijk.

 

Wil je een keer met me meewandelen klik dan hier om je aan te melden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *