De poort

Terugblik,

In het begin van dit jaar, vlak nadat de wegen van Johan en mij scheiden, ben ik door deze poort gegaan. Toen ik die foto maakte had ik dat niet zo door.  Als ik nu op dit jaar terugkijk is er iets wezenlijks in mijn leven veranderd.

Vorig jaar december had ik mijn eenheidservaring waardoor mijn perspectief van de werkelijkheid kantelde en ik ontdekte wie ik was. Nu ik erop terugkijk, kan ik zien hoezeer die gebeurtenis mij veranderd heeft. Ik wist aanvankelijk absoluut niet hoe ik er mee om moest gaan. Maar ik wist ook dat ik het alleen moest doen. Ineens was mijn leven leeg. Ik had altijd heel sterk het gevoel gehad dat ik een boodschapper was. Als je vervolgens ontdekt dat alles goed is zoals het is, hoeft er dus ook geen boodschap meer gebracht te worden.

Ik vond het moeilijk te accepteren. Ik was met volle overtuiging een leraar die met veel passie zijn boodschap bracht.
Ik heb een veel bewogen leven gehad en ik dacht dat ik met de lessen die ik geleerd had anderen zou kunnen helpen opdat ze niet in dezelfde valkuilen zouden trappen als ik gedaan had.
Vooral naar mijn  zonen toe had ik dat. Ze lijken op mij, dus ik dacht dat ze profijt van mijn levenslessen zouden kunnen hebben.
Mijn oudste zoon liet het me een paar jaar geleden al weten. “Pa, jij doet het op jouw manier en ik doe het op mijn manier.” Sindsdien hou ik me maar op de achtergrond en hoop dat ze af en toe wat vragen. Ze moeten het op hun eigen manier ontdekken.

Boodschapper

Ik was een boodschapper, ik zag dat als mijn levensdoel. Ik had mijn biografie geschreven en zou met dat boek in de hand de wereld gaan vertellen hoe het moest. Ineens was ik mijn levensdoel kwijt, ik wist me geen raad. Dat was de poort waar ik doorheen ging.
Aan de andere kant wachtte een enorme leegte op mij. Ik had geen idee wat ik er mee moest. In arren moede ben ik maar gaan wandelen. Onverwacht gaf mijn veranderde perspectief mij grote vreugde. Ik genoot van de prachtige creaties van de natuur. Ik stond veel  meer open voor de wonderbaarlijke schoonheid van de schepping. Ik kon het vol binnen laten komen. Een ongekende beleving voor mij.
Er lagen nog een paar fikse blokkades en valse overtuigingen op me te wachten met name op het gebied van seksualiteit. Het heeft als resultaat gehad dat ik mijn zorgvuldig gekoesterde geheim over mijn seksuele aard op facebook heb gezet. Ik had me altijd geschaamd voor mijn ondeugendheid, voor mijn hang naar verleidelijkheid en uitdagen. Ik heb het achter me gelaten en geniet van mijn herwonnen vrijheid.

Dienstbaar

“Alles dat je doet doe je voornamelijk voor anderen,” een zin van Neale Walsh die bij me bleef hangen.  Het gaf me een houvast. Langzaam ontwikkelde zich tijdens mijn lange zomerse wandelingen een gevoel van dienstbaarheid uit liefde voor de ander. Mijn behoeft om een boodschap uit te dragen kan ik nog niet helemaal bedwingen, zeker als ik zie dat iemand met een probleem worstelt waar ik denk de oplossing voor te hebben. Maar ik leer elke dag. Dienstbaarheid is voor mij de sleutel.

Vrijheid om te mogen zijn wie ik ben en een intens vertrouwen in het leven, hebben een ander mens van mij gemaakt. Ik ben blij dat ik leef en dat is heel lang anders geweest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *