Een grote man en een klein meisje

Kinderlijke onschuld

Laatst werd ik geraakt door een  filmpje op  facebook. Daarin werd getoond hoe een klein meisje haar enorme grote en sterke vader precies dat liet doen wat ze wilde. In haar kinderlijke onschuld daagde ze hem uit die dingen te doen,  die  hij uit zichzelf niet gauw zou doen. Uit eigen ervaring herinner ik me dat kleine meisjes appelleren aan iets in een man, waar hij geen weerstand aan kan beiden.

Hoe jong dat kleine meisje ook was, ze wist haarfijn hoe ze haar grote vader om haar pink kon winden en hij ging zonder slag of stoot, letterlijk en figuurlijk door de knieën. De gedecideerdheid en het volste vertrouwen waarmee die kleine meid die grote man naar haar hand zet, raakte me.

Vrouwen dagen mannen voortdurend uit

Ik kan me nog goed herinneren hoe mijn dochter mij wist te bespelen als ze een extra groot ijsje wilde, terwijl ik een kleinere goed genoeg vond.  Ze wist ook drommels goed dat ze daarvoor niet bij haar moeder moest zijn. Ik liet het me graag aanleunen en nog steeds trouwens. Als kleine meisjes vrouwen worden  zijn ze, of ze zich er nu van bewust zijn of niet, voortdurend bezig mannen boven zichzelf te laten  uitstijgen.
Hier geldt dus jong geleerd is oud gedaan. Ze laten mannen dingen doen die mannen  eigenlijk niet durven. Vrouwen dagen mannen  voortdurend uit om in hun kracht te gaan staan en meer man te zijn. Want dat is wat vrouwen diep in hun hart graag zien. Zo ervaar ik het tenminste keer op keer en het gaat maar door, tot het klaar is.

Stoer doen

Ik heb laatst een column geschreven hoe ik tijdens een wandeling in het bos een vrouw langs een grote stier loodste, die pontificaal midden op het pad stond. Achteraf heb ik me af gevraagd, als ik alleen was geweest had ik dan zo dicht langs die stier durven gaan. Als ik eerlijk ben, denk ik dat ik omgedraaid was en een veiliger route genomen. Waarom deed ik het nu wel? Onbewust liet ik me door die vrouw uitdagen  me dapperder te tonen dan ik diep van binnen eigenlijk was. Dit was duidelijk een actie buiten mijn comfortzone. Dit is natuurlijk maar een heel simpel voorbeeldje, maar het geeft wel aan hoe het werkt. Het zijn niet alleen de jonge mannen die stoer doen. Ik vond het een opwindende ervaring en de bewonderende  reacties op mijn column streelde mijn ego behoorlijk.

Wil je een keer met een spirituele wandelcoach mee wandelen klik dan hier om je aan te melden

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *