familie

Familie,

Gisteren bij mijn jongste zoon en zijn gezin op visite geweest.  Ze zijn in spannende afwachting van hun derde kindje.
Mijn zoon is net 40 geworden.  Hij typeert zichzelf voor de komende tijd als familieman. Blijkbaar heb ik hem die genen meegegeven. Ik ben ook altijd graag bij mijn familie. Je kunt mij geen groter plezier doen dan samen met mijn drie kinderen rond de tafel te zitten.

Gedenkwaardige dag
Twee jaar geleden hebben ze me voor mijn verjaardag een hartverwarmend cadeau gegeven.  Ze wonen nogal verspreid over Europa, dus het gebeurt zelden dat ze alle drie tegelijk bij mij zijn. Ze hadden een datum gekozen en zouden die dag samen bij mij zijn en mij verrassen.
Ze namen me  mee naar een restaurant in de bossen waar we van een uitgebreide high tea genoten. Alle drie hadden ze een cadeautje voor me meegebracht die voor hen hun contact met mij symboliseerde.
Mijn oudste zoon gaf me een boek geschreven door een gepassioneerde autoliefhebber. Mijn zoon en ik hebben wat met auto’s. Het eerste woordje dat hij kon zeggen was: ‘auto’. Hij heeft er inmiddels vier, geloof ik. Talrijke zondagmiddagen hebben we samen voor de tv gehangen om naar de formule I races te kijken.
Van mijn tweede zoon kreeg ik een krantenknipsel dat ging over transformatie. Het raakte me. Mijn rigoureuze transformatie van zakenman naar geitenboer had een enorme impact op mijn leven gehad. Het was het begin van mijn spirituele pad. Ben benieuwd hoe dat voor hem gaat uitpakken.
Van mijn dochter kreeg ik een pluche knuffel in de vorm van een uiltje. Als een symbool voor mijn zachtheid en wijsheid. Ik smolt ter plekke. Al als heel jong meisje had ze wat met uiltjes. Als ik weer eens in een ver buitenland op zakenreis was, bracht ik een uiltje voor haar mee. Ik vond er ook altijd een. Ze heeft een hele verzameling.

Manifesteren
Het was een dag voor me, die ik me lang zal blijven herinneren. Mijn kinderen zijn me dierbaar. Op dit moment wonen ze alle drie ver bij me vandaan. Er leeft een diep verlangen in mij om bij ze in de buurt te wonen. Zodat mijn kleinkinderen gewoon even bij me binnen kunnen lopen. Ik vind die kleintjes zo mooi, ze zijn nog zo puur.  Ze laten me zien hoe leven bedoeld is.
Ik zou ze beter willen leren kennen en  een tijdje het leven met ze willen delen.

Ik ben een boekje aan het lezen over de stichters van Findhorn,
Findhorn is een alternatieve, spirituele woonwerkgemeenschap in het noorden van Schotland die in 1972 door drie mensen gesticht is en waar nu zo’n 400 mensen permanent wonen.
In het boekje wordt beschreven hoe ze door  gebruik te maken  van  manifestatiekracht hun droom hebben verwezenlijkt.
De essentie die ik eruit haal is: doe een stap opzij, (= zet je ego opzij) zodat je ‘goddelijke zijn’ zich door en via jou kan manifesteren. Heb onvoorwaardelijk vertrouwen en ga aan de gang.
In Findhorn hebben ze laten zien dat het zo werkt.
Nu ik nog.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *