Je roeping dat ben jezelf

Het leven heeft geen doel.

In een artikel van mijn goede vriend Bark op facebook kwam ik de vraag tegen: Wat is het doel van je leven? Het lijkt een heel zinvolle vraag. Wat zou het toch fijn zijn als je wist waarom je hier bent.
Wel, dan heb ik een vreugdevolle mededeling. Je kunt stoppen met zoeken want je bent hier om te leven, moeilijker is het niet.
Het leven heeft geen doel in de zin van dat je iets zou moeten bereiken dat ergens ver in de toekomst ligt.  Het doel van het leven is ervaren, nu op dit moment, want meer is er niet.

Het leven wil ervaren

Het leven creëert allerlei zogenaamde toevalligheden omdat het wil ervaren.
Je ego haat die onvoorspelbare gebeurtenissen en dat is allemaal onderdeel van het spel. De stemmetjes in je hoofd proberen je er op alle mogelijke manieren vanaf te houden. Je ego wil dat alles hetzelfde blijft, lekker veilig .
En toch gebeuren  er steeds weer vreselijke dingen waar je absoluut niet op gerekend had.
Deze ervaringen zijn de reden van ons bestaan.  Juist daardoor gaan we onszelf beter kennen. Leef je jouw waarheid zoals dat zo mooi heet, dan leef je jouw talent. Jouw roeping is te zijn wie je bent! Onderzoek je overtuigingen die je ervan weerhouden om er vol voor te gaan.
Als je eenmaal ontdekt hebt wie je bent dan doe je de dingen niet meer omdat het moet, maar om uitdrukking te geven aan wie je bent.  Dan leef je jouw waarheid voor dat moment want het kan de volgende dag anders zijn.

Je spirituele zoektocht  brengt je niets

Over de hele wereld zijn miljoenen mensen op zoek. Er worden ongelooflijk veel boeken over dit onderwerp uitgeven, honderden goeroes verkondigen hun waarheid en de zoeker slikt het allemaal voor zoete koek. Na elk boek dat je verslonden hebt en na elk bezoek aan een bezielende goeroe heb je weer wat extra “wijsheden” verzameld. Je denkt dat je op het goede pad zit.
En zomaar ineens kan het kwartje vallen en ontdek je  dat datgene waar je naar op zoek was dat je dat al die tijd al bij je had. Op het moment dat je dat inzicht krijgt,  zie je ook dat al die zogenaamde wijsheden die je op je spirituele pad verzameld hebt geen waarheid bevatten.
Je zult dan ontdekken dat je hele spirituele zoektocht je niets heeft opgeleverd en er de humor van inzien.

Stop met zoeken.

Dus stop met zoeken want er is daarbuiten niets te vinden. Ga het leven aan, doe de dingen die je hart je ingeeft en doe ze met volle overgave. Durf het risico te nemen dat je ongenadig op je gezicht gaat of gierend uit de bocht vliegt. Ga leven, dat is de  manier om te ontdekken wie je bent.
Heb het lef om dingen eens anders te gaan doen. Als je blijft doen wat je altijd al deed, zul je krijgen wat je altijd al kreeg.
Met andere woorden lap de regels aan je laars en ga eens iets ontzettend spannends doen, gun jezelf die ervaring en LEEF.
Wees vooral niet te voorzichtig en overstijg je angsten. Er kan nooit iets ten nadele van jou gebeuren. En durf dat vertrouwen te omarmen.

Neem niets van mij voor waar aan, maar onderzoek wat voor jou waar is.

Wil je een keer met me meewandelen klik dan hier om je aan te melden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *