Lente kriebels

Paarden in de wei

De lente is begonnen. In de wei waar ik regelmatig door heen loop en die de hele winter leeg is geweest staan nu een paar paarden, twee grote witte merries en een kleine bruine hengst. Een lang, heen en weer slingerend geval onder de buik van de hengst laat overduidelijk zien dat hij de lente in zijn bol heeft. Hij heeft een van de merries uitgekozen en omringt haar opdringerig met zijn avances. De merrie maakt wat afwerende bewegingen maar dat windt het hengstje alleen maar meer op.

Eindelijk lijkt het te lukken

Hij doet manmoedige pogingen om haar te bespringen en ze lijkt het toe te laten.. Na veel mislukte pogingen lukte het het hengstje eindelijk om zijn voorbenen op de achterhand van de merrie te krijgen. Dit wordt de merrie blijkbaar teveel en ze schudt hem af. Maar hij laat zich niet wegsturen, rent achter haar aan en springt steeds weer tegen haar op.
Eindelijk lijkt het dan te lukken. De merrie houdt zelfs haar staart wat opzij. Helaas hij kan zijn erectie net niet hoog genoeg krijgen. De zo door hem begeerde plek is onbereikbaar. Hij doet nog een paar pogingen, totdat het hem ook duidelijk wordt, hij is nog te klein.

Waarom gebeurt dit?

Ik heb op een paar meter afstand naar het tafereel staan te kijken. Ze hadden geen enkele aandacht voor mij en ik vroeg me af waarom gebeurt dit nu? Heeft het mij wat te zeggen? Wel, het is aan mij om er een betekenis aan te geven.
Bijvoorbeeld vanuit het perspectief van het hengstje, wat wil ik heel graag maar kan ik net niet bereiken omdat ik er nog te klein, of te onervaren voor ben?
Of vanuit het perspectief van de merrie.  Wie wil ik graag iets speciaals laten ervaren, maar is daar nog te jong voor?
Of vanuit mezelf, ben ik vrij genoeg om dit ondeugende verhaaltje zo open te vertellen? Ja dus.
Of heeft het niets te betekenen en zijn het gewoon twee speelse paarden met wat lente kriebels?

Ongetwijfeld zijn er nog veel meer al of niet ondeugende betekenissen te verzinnen. Het is in ieder geval duidelijk dat de lente is begonnen.

De bovenstaande foto heb ik gemaakt, nadat de rust was teruggekeerd.
Wil je een keer met me meewandelen, klik dan hier om je aan te melden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *