Mannen

Combinatie,

Een man die niet alleen maar spirituele boeken leest, maar ook voluit het leven aangaat, met andere woorden echt op pad gaat, zal steeds meer een ‘echte man’ worden.
De combinatie ‘spirituele man’ en ‘echte man’ wordt in mijn beleving niet zo gauw gelegd.
Het is ook  een zeldzame verschijning. Alhoewel ik bijvoorbeeld van Osho ondeugende verhalen heb gehoord.

Een ‘echte man’ man zijn, dat is wat vrouwen van ons verwachten. Dat is tenminste wat mij altijd voorgehouden is. Zorg dat je een ‘echte man’ wordt en de vrouwen zullen als vliegen om de strooppot om je heen zwermen. Ik heb reuze mijn best gedaan een echte man te worden. Ik heb er veel over gelezen. Ik ken de handleiding uit mijn hoofd. Ik heb workshops gedaan en mijn ellende uitgekrijst. Maar ja, hoe doe je dat in het echte leven? Dat is andere koek.

Ratio-mannen

Ik was, wat ik zelf noemde een ratio-man. Ik zie ze nog veel rondlopen en herken ze direct aan het feit dat ze vrijwel altijd keurig in het pak lopen. Het zijn de mannen van de banken, de adviesbureaus en de advocaten- en accountantskantoren. Het zijn verstandsmannen. Ze verzinnen de meest vernuftige oplossingen.
Ze werken 60 tot 70 uur in de week. Carrière maken en geld verdienen is hun doel. Ze zijn overwegend gevoelsarm en hebben nauwelijks idee van het echte leven. Toen ik dat achter me had gelaten werd ik het prototype van een new-age watje. Lekker over spiritualiteit en gevoelens zwetsen. Vrouwen vinden dat heel interessant. Toch ging ik aan het einde van de avond altijd alleen naar huis. Het had blijkbaar allemaal weinig met ‘man zijn’ van doen.
Ik probeerde ook nog even de stoere man uit te hangen. Ik had diep ontzag voor die woest uitziende kerels, die zo heerlijk ongeneerd wijdbeens op hun zware motoren rondtoeren. Ik dacht, dat zijn de echte mannen. Dus wilde ik ook motorrijden. Tot ik ontdekte dat ze nog banger waren voor vrouwen dan ik. Mijn motorrijbewijs heb ik nooit gehaald.

Boekenwijsheid

Volgens de boeken is een echte man, een man die zich ten volle bewust is van zijn natuurlijke staat en alle aspecten ervan zonder enige terughoudendheid leeft, hoe moeilijk het soms ook is.

Alleen er over lezen is net zoiets als elke keer alleen maar de gebruiksaanwijzing bestuderen, dat schiet niet echt op. Man worden, kun je niet leren uit boeken. Dat doe je door het leven vol aan te gaan, met het risico dat je in gierende vaart de bocht uitvliegt of ongenadig op je gezicht gaat. Dat is leven, dat is waar het allemaal gebeurt. “That is the place to be”.
Zie je, ik weet het allemaal precies en er zijn periodes in mijn leven geweest dat ik ook zo was. Toen heb ik Heleen veroverd

Eigenlijk is het zo logisch. Ik heb er voorheen niet bij stil gestaan. Een man die zijn egobeperkingen (grotendeels) achter zich laat, zal meer en meer de man worden, die hij in essentie is. En dus voor vrouwen voortdurend aantrekkelijker worden.

En Guido, hoe is het nu met je?
Tja, hum, kijk, hoe zal ik dat nu eens mooi zeggen. Eigenlijk nog hetzelfde: Ik denk de theorie te kennen en doe verder mijn best. Laat ik het daar maar bij laten.

Neem niets van mij voor waar aan. Ga op zoek naar jouw  eigen waarheid.

Wil je een keer met me meewandelen klik dan hier om je aan te melden.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *