Maya of Magnus

Maya is de godin van de verwarring. In mijn beleving ziet ze eruit als een mooie vrouw met een verleidelijk decolleté, maar dat zal mijn “dirty mind” wel zijn.

Als je vrouw bent kan Maya natuurlijk ook een woest aantrekkelijke vent zijn met een onweerstaanbare blik in zijn ogen en een verleidelijke six pack. Dan heet hij waarschijnlijk Magnus.

De verleidingen en tactieken van Maya

Zolang je keurig binnen de normen en waarden van je ego blijft, is er niets aan de hand. Tientallen jaren kun je leven zonder dat je in de gaten hebt dat ze bestaat. Maar o wee als je je realiseert dat dit leven wel eens meer in zou kunnen  houden dan je tot nu toe gedacht hebt en je voorzichtig probeert uit je comfortzone te komen. Dan zal ze alle zeilen bijzetten om je over te halen en je te verleiden om direct weer op je stappen terug te keren. Zij is degene die je vertelt wat er allemaal fout zal gaan, wat er allemaal voor verschrikkelijke dingen gaan gebeuren als je ermee doorgaat.

Ze is oneindig sluw, als je denkt dat je haar de baas bent, vindt ze altijd wel weer een achterdeurtje om je te vertellen hoe dom je bezig bent en dat de normen en waarden van je ego jouw hoogste goed zijn, dat is jouw waarheid. Als je denkt dat je een ego blokkade hebt overwonnen, en daar trots op bent, dan gaat Maya ermee vandoor. Die vertelt je hoe goed jij wel niet bent dat je die blokkade hebt overwonnen, dat zal iemand anders je niet gauw nadoen. Maya zal er altijd naar streven je een gevoel te geven dat je beter bent dan de ander. Als je daarin meegaat dan glorieert ze, dan heeft ze haar taak naar behoren vervuld en heeft ze je precies waar ze je hebben wilt.

De stem van Maya

Ze is ook de stem die je de meest briljante uitvluchten laat verzinnen als je iets wil gaan doen dat heel spannend is. Maar ook die je vertelt over je angsten en kwetsbaarheid en wat er allemaal voor enge dingen kunnen gebeuren als je je daar niet tegen beschermd, zij weet precies hoe dat moet. Ze vertelt je om vooral toch maar die saaie baan te houden, waar je al lang op uitgekeken bent. Ze vertelt je om zoveel mogelijk te proberen het leven onder controle te houden. Ze  vertelt je om in de ruzie met je lief beslist niet de eerste te zijn die toenadering zoekt, die je opstookt om vooral te volharden in je boosheid.

Vrijheid, openheid en vertrouwen zijn de engste dingen voor haar die er bestaan. Weet dat als je op een gegeven moment denkt een fikse stap in je ontwikkeling te hebben gemaakt,  Maya er altijd  wel weer een draai aan weet te geven om er mee aan de haal te gaan. Maya is degene die je vertelt over je negatieve zelfbeeld en ze is er een kei in om dat nog eens stevig aan te dikken, want o wat ben jij zielig en het wordt jou allemaal aangedaan. Maya is degene die tientallen redenen weet te verzinnen waarom je iets niet zou doen, dat je eigenlijk vanuit je hart wel zou willen.

Maya en het spirituele pad

Als je op het spirituele Pad bent of op weg daarnaar toe zul je haar ongetwijfeld tegenkomen. Als je haar herkent is het dikwijls komisch. Ik moet er achteraf  hartelijk  om lachen. Terwijl ik op het moment dat ik in het decolleté van Maya verzeild ben geraakt,  heilig overtuigd ben van mijn gelijk en mijn verhaal met veel overtuigingskracht weet te brengen. Om even later tot de ontdekking te komen dat mijn zogenaamde waarheid niets anders was dan een oude, vergeelde ego-norm of overtuiging.

Dit zijn slechts mijn gedachten en mijn verhaal op dit moment.  Het bevat geen waarheid.

Een welgemeende groet en weet dat je welkom bent,

Guido

This Post Has One Comment

  1. Bark Berendsen Reply

    Mooi verhaal over Maya Guido. Vooral alle tactieken die je beschrijft zijn heel herkenbaar.

    Groetjes,
    Bark

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *