Paranormaal

Niet voor mij.

Ik heb weinig met paranormaal en toch komt het de laatste paar dagen opvallend langs.
Iemand is paranormaal, als hij dingen kan zien, horen, voelen, ruiken die met “normale zintuigen” niet kunnen worden waargenomen.
Helderziendheid is het aspect dat het bekendste is en ook mij het meest tot de verbeelding spreekt.

Gave

Dat ik zelf een paranormale gave zou kunnen hebben, was nooit bij me opgekomen. Nog sterker, als je mij ernaar gevraagd had, zou ik het ten stelligste ontkend hebben. Ik hou niet van dat zweverige gedoe. Voor mij waren mediums charlatans.
Bij ons op de boerderij werd een paar jaar geleden door een paranormaal medium een cursus gegeven. Ik wist dat er een cursus werd gegeven, maar ik had geen idee waar het over ging. Er werden wel meer van die ‘zweverige cursussen’ gegeven.
Al na de eerste les stopte een van de deelnemers. Aan mij werd gevraagd of ik mee wilde doen. Ik wist niet waar ik aan begon maar ik zei ja, geen idee waarom. Ik schrok toen ik zag dat de overige deelnemers alleen vrouwen waren.
De kennismaking met de cursusleiding stelde me gerust. Voor mij stond een stevige man, met beide benen vast op de grond. Wiebe was beslist geen zweverig type, dat luchtte me op.

Reading

Al in de eerste de beste les moest ik een reading-oefening doen.
Je ging twee aan twee tegenover elkaar zitten en je vroeg aan de ander of je zijn roos mocht beschrijven. De roos was het symbool voor de persoonlijkheid.
Wat lacherig begon ik eraan. Ik sloot mijn ogen en stelde me een roos voor en ik vertelde wat ik zag.
Ik hoorde zacht gesnik, deed mijn ogen open en zag  tranen lopen over het gezicht van de vrouw die tegenover me zat.
“Het raakt me zo diep wat je zegt,” zei ze.
Ik was verbijsterd. Ik had gewoon verteld wat ik zag en blijkbaar was het beeld dat ik zag met de vrouw tegenover mij verbonden. Ik kon het niet geloven, ik durfde het niet te geloven.
Ik ? Helderziend? Dat kon er bij mij echt niet in.
Maar het herhaalde zich bij elke les.
Het liep ook wel eens een beetje fout. Ik gaf een vrouw een reading die voor haar helemaal nergens op sloeg. Een van de vrouwen van het koppeltje dat vlak naast ons zat, riep:
“Je vertelt mijn verhaal.”
De vrouw die haar probeerde te readen had niets doorgekregen, het was bij mij terechtgekomen.

Er kwam een man bij de groep, Joost. Als oefening ging ik hem een reading geven over de vraag, wat hij verder met zijn werk moest.
Ik nam tegenover hem plaats en stemde me op hem af. Ik kreeg al vrij snel een duidelijk beeld.
Ik zag een aantal personen achter beeldschermen zitten. Joost liep rond en boog zich af en toe voor over en sprak met de persoon die voor het beeldscherm zat.
Ik vertelde Joost wat ik zag.
Hij knikte heftig. Het was een diepe wens van hem om leraar te worden. In zijn huidige functie was daar geen ruimte voor, maar dat was wel wat hij wilde.
Opnieuw kon ik amper geloven wat er gebeurde.

Wiebe zelf was een meester in het readen. We waren met twaalf cursisten, dus zes koppels die gelijktijdig aan het readen waren. Hij wist precies wat er bij elk koppel gebeurde en wat er speelde.
Bij een van de readingen die een van de vrouwen mij gaf, werd mij duidelijk te verstaan gegeven dat bij het readen mijn eigen overtuiging, dat ik het niet kon  mijn grootste blokkade was. Ik hoefde alleen maar een stap opzij te doen en mijzelf toe te staan dat ik dit kon.

Ego-verhaal

Nu ik dit teruglees zie ik pas wat een ontzettende ego-verhaal dit is. Wat ben ik weer geweldig, ik heb zelfs een paranormale gave.
Geen idee waarom ik dit moest vertellen, het zal wel ergens goed voor zijn.
Maya in een glansrol, ongemerkt zet ze stiekem een voetje tussen de deur.
Neem niets van wat ik vertel voor waar aan, maar onderzoek je eigen waarheid.

 

Wil  je een je een keer met me meewandelen klik dan hier om je aan te melden.
 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *