Stom vervelend

Zeeën van tijd,

Vorige week heb ik een, voor mijn doen vrij drukke week achter de rug. Ik keek uit naar de komende week. Er staat geen enkele verplichting op de kalender. Heleen is nagenoeg de hele week ofwel voor haar werk ofwel voor haar oma-verplichtingen weg. Ik heb zeeën van tijd voor mezelf, een heerlijk vooruitzicht.

Het is inmiddels dinsdag en tot mijn stijgende verbazing ga ik me steeds meer vervelen. Een gemoedstoestand die ik weinig ken. Er gebeurt altijd wel wat waar ik me mee kan vermaken. Ik voelde me vanmorgen lusteloos, maar het was mooi zonnig weer en ben vroeg gaan wandelen.
Mijn wandelingen zijn anders een bron van inspiratie, helaas niet vandaag. De wandeling was irriterend gewoon. Ik heb al die paadjes al tientallen keren gelopen, ken elke bocht, elke modderplek, elke boomstronk, elk vogeltje.

Ego-activiteit

Een raar iets eigenlijk dat vervelen. Dieren kennen dat niet, als ze niets te doen hebben, slapen ze of liggen lekker wat te dagdromen. Zo ziet het er tenminste uit, vind ik. Ik heb mijn hond zich nog nooit zien vervelen.

Blijkbaar is vervelen typisch iets voor mensen en met name voor hun ego. Mijn ego wil o zo graag bezig gehouden worden. Ik merk dat ik tijdens het wandelen erop gespitst ben dat mijn telefoon een tingeltje geeft dat er een berichtje is. Ha, misschien iets dat de verveling kan verdrijven.
Of ik verzin spannende ontmoetingen en kijk vol verwachting naar de mensen die ik tegenkom, wellicht is er ergens een aanknopingspunt.
Als er maar iets gebeurt. Mijn ego wordt chagrijnig als er niets gebeurt en dat was dus precies dat er vandaag gaande was.

Geen tingeltjes

Het is doodstil tijdens de wandeling, geen tingeltjes van mijn telefoon, geen spannende ontmoetingen of opvallende gebeurtenissen die me inspiratie konden geven, niets van dat alles.
Het is dodelijk saai en ik verveel me mateloos. Dat maakt dat ik geïrriteerd raak, merk ik. Waarom gebeurt er nu niets? Kom op universum laat eens wat leuks gebeuren. Je wilt toch zo graag ervaren. Wel doe dan iets, verzin een list. Laat een UFO landen of zoiets of een graancirkel verschijnen, dat zou nog eens wat zijn een graancirkel in Friesland of een misdaad lijkt me ook heel spannend.
Ik wacht en wacht, kijk vol verwachting om me heen. Het blijft stil.
Blijkbaar wil het universum ervaren hoe het is om je geïrriteerd te vervelen.

Hé, mijn hart veert op, een tingeltje van mijn telefoon, eindelijk. Heleen komt wat vroeger thuis. Nou niet erg schokkend. Even mijn mail checken, ook niets leuks.
Ik laat het hierbij en ga me maar alleen zitten te vervelen. Het universum wil dat, nou dan kan het dat krijgen, eigen schuld.

Wil  je een keer met me mee wandelen klik dan hier om je aan te melden.

This article has 1 comments

  1. Mies Beantwoorden

    Beste spirituele wandelcoach,

    Volgens mij moet je eens met mij op stap gaan. Ik verveel me namelijk nooit tijdens mijn wandelingen. Hoe vaak ik ook langs bepaalde paden loop, ik ondek altijd wat nieuws, zoals een reiger die in een beek staat te vissen, het speenkruid dat weer in bloei staat, de buizerd die boven mijn hoofd aan het mauwen is, die mooie witte wolken in de blauwe lucht.

    En dan bij een wandeling ook nog een telefoon op zak hebben… Dat kan toch écht niet!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *