Tantra, het yin/yang spel

Het yin/yangspel is populair bij tantra workshops. Hier een uit mijn beginperiode.

Sonja stelde voor dat ik met de Yin-rol zou beginnen. Aarzelend stemde ik toe. Ik had geen idee wat ik zou kunnen vragen. Wat hield ik mezelf voor de gek, natuurlijk wist ik het.  Ik zou haar willen vragen of ze me lekker zou willen masseren en daarna heerlijk uitgebreid pijpen. En dan hield ik me nog in. Misschien had ze het nog gedaan ook. Ze was een behoorlijk zelfbewuste vrouw. Wat vroeg ik haar? Of ze voor me wilde zingen.
Daar had ze geen enkel probleem mee.  In een door kamerschermen afgezet hoekje van de zaal zong ze voor mij. Terwijl Sonja stond te zingen, kwam de begeleider langs en fluisterde in mijn oor dat ik best om iets ondeugends mocht vragen. Hij knikte me bemoedigend toe. Mijn hart klopte in mijn keel.

Samen douchen

‘Ik wil graag met je onder de douche,’ gooide ik eruit toen ze stopte met zingen en me vragend aankeek. Ik slikte, gespannen keek ik haar aan. Ik hoopte dat ze het niet zou doen.
Ze lachte, nam me bij de hand en liep in de richting van de doucheruimte. Verbaad liet ik me meetronen. Zij had gemakkelijk praten, zij was vrijgezel. Mijn Heleen was hier ergens in de buurt.
Ik bleef staan. Sonja kleedde zich al uit en vroeg: ‘Weet je zeker dat je dit wilt?’
Ik zuchtte en dacht aan Heleen. Ik vond dat ik best met Sonja onder de douche mocht, maar vond ik het ook prima dat Heleen dan met een andere man ging? Mijn hart kromp ineen als ik het beeld van Heleen met een andere man voor me zag. Ik vond dat ze dat niet kon maken, dat kon ze mij niet aandoen. Dus kon ik dat ook niet maken. Ik keek Sonja vertwijfeld aan.

‘Als ik nou eens voorzichtig met je voeten begin?’ stelde ze voor. Dat vond ik een prima idee. Ze haalde een bak met warm water, zette mij op een stoel en ging uitgebreid met mijn voeten aan de gang. Quasi nonchalant breidde ze haar werkgebied uit en uiteindelijk stonden we een poosje later samen onder de douche.
‘Valt best mee toch?’ vroeg ze.
Het gaf me het gevoel dat ik een beetje uitgelachen werd.
Ik zuchtte opgelucht toen mijn twee uur om waren. Nu hoefde ik alleen nog maar te doen wat zij zou gaan vragen.

Een tweede kans

Ze zat tegenover me met haar badjas nonchalant om haar heen geslagen.
‘Oké,’ zei ik, ‘Wat is jouw wens?’ Ik zat op het puntje van mijn stoel.
‘Ik zou graag door je verrast willen worden.’ Ik keek haar met open mond aan.
‘Maar jij moet aangeven waarmee je verrast wilt worden?’ probeerde ik nog.
‘Dan is het geen verrassing meer,’ antwoordde ze en keek me met een twinkeling in haar donkerbruine ogen een tikje spottend aan. Ze bood me een tweede kans.
Ik kon het niet. Ik zat nog zo ontzettend vast in wat ik van mezelf nu wel of niet mocht. Ik ging
een glas vruchtensap voor haar halen.
‘Als jij nu hier op het terras lekker van de zon geniet ga ik een verrassing voor je klaar maken,’ zei ik.
In de keuken zocht ik de lekkere hapjes bij elkaar, zoals aardbeien met slagroom, verse ananas, ijs, chocola en zette het op de tafel, een bosje bloemen maakte het af. Ik deed haar een blinddoek om. Dat ontlokte haar de uitroep:
‘O jeh, wat ga je nu voor ondeugends met me doen?’
Ik zuchtte, behoedzaam leidde ik haar via een lange omweg naar het hoekje. Zonder de blinddoek af te nemen voerde ik haar de lekkernijen. Ze reageerde lief. Hierna heb ik haar een massage gegeven.  Toen was mijn arsenaal uitgeput.

Naschrift

Prikkelende vraag van Heleen: ‘Hoe zou je dat nu doen?’
Ben ik nu volledig open een eerlijk? Ik  ben me er nu in ieder geval van bewust, maar val soms nog in het oude patroon terug.  Ik vind het meestal nog wel spannend.

Auteur: Guido van Mierlo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *