Tijdstress

Heenreis

Zoals mijn trouwe lezers/lezeressen weten is vorige week mijn vierde kleinkind, Mels geboren. Omdat Heleen op die korte termijn geen vrij kon krijgen ben ik alleen met de trein naar Amsterdam gegaan.
Ik maakte het mezelf onnodig moeilijk. Ik was bang dat ik te laat zou komen, dus gunde ik me niet eens het genoegen om rustig te genieten van de smakelijke maaltijd die Heleen had klaargemaakt. Het ging vlug, vlug naar binnen.
Heleen zou me wegbrengen naar het station in Heerenveen en ik vond dat zij te laat wegging. Dus ik zat al in de stress voor we überhaupt gingen. En vervolgens stonden alle stoplichten op rood en ik moest mijn vrijedagreizenbestelling nog ophalen. Daar ben ik ook niet zo handig in. Ik kwam pas tot rust toen ik eenmaal in de trein zat.
Tussen Meppel en Zwolle ging de trein langzamer rijden. Er waren mensen langs het spoor gesignaleerd. Daar bleef het gelukkig bij maar we liepen wel een vertraging op van tien minuten.
Nou, dan ga ik dus mijn aansluiting in Zwolle missen, bedacht ik me, weer stress. Pas in Zwolle herinnerde ik me dat ik niet hoefde over te stappen.

Kraambezoek

Het bezoek was heerlijk. Mijn nieuwe kleinzoon was een gezonde Hollandse jongen van ruim acht pond hij had een stralende moeder en een trotse vader. Ze waren blij dat ik er was en ik heb wel een half uur met de  kleine op schoot gezeten.

 

Terugreis

De tijdstress van de heenreis was ik helemaal zat en nam me voor op de terugreis er op te vertrouwen dat het goed zou gaan. Ik heb niet gekeken hoe laat de trein zou vertrekken en  ben op goed geluk naar het station gewandeld. Daar ben ik een broodjeszaak ingelopen en heb op mijn gemak twee smakelijke broodjes uitgekozen. Van een vorig bezoek wist ik nog welk perron ik moest hebben. Toen ik daar aan kwam was het 17.43 uur en ik zag dat de intercity naar Leeuwarden om 17.42 was vertrokken. De triomfantelijke stemmetjes in mijn hoofd vierden hoogtij. Zie je wel dat het niet werkt als je zelf niet de regie houdt. Nu mis je straks ook de bus in Heerenveen en moet je daar drie kwartier wachten. Waarom heb je van tevoren niet gekeken hoe laat die trein ging? Dan had je geen tijd gehad om een broodje te kopen, maar had je wel de trein gehaald. Hoe heb je zo stom kunnen zijn. Je weet toch dat vertrouwen niet werkt.

 

Terwijl de stemmetjes in mijn hoofd om  het hardst schreeuwden verscheen er op het informatiebord de mededeling dat de trein naar Leeuwarden 5 minuten vertraging had. Ik heb hardop staan lachen. Inderdaad kwam de trein een paar minuten later het station binnen rijden. In Heerenveen haalde ik precies de aansluiting op de bus. Had ik een trein eerder of later gehad, dan had ik drie kwartier op de bus moeten wachten. Ik ben nog nooit zo snel van Amsterdam naar huis gereisd.

Allemaal toeval ?? Voor mij niet meer. Als ik op het leven durf te vertrouwen dan gebeuren dit soort dingen aan de lopende band. Wat een ander toeval noemt, is voor mij de magie van het leven. Ik heb tientallen van dit soort verhalen over het afgelopen jaar. Ik kan er wel een boek mee vullen.

 

Wandelen

Spreken mijn columns je aan en zou eens een keer met me willen wandelen dan kun je je aanmelden via de CONTACT pagina

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *