Ziek zijn, beter worden.

Flink verkouden

Afgelopen week flink ziek geweest.
Heleen vindt dan dat ik overdrijf. Maar ik ervaar het wel als heel onaangenaam. Ik was flink verkouden, een hoofd vol snot, ’s nachts slecht slapen door het hoesten en de verstopte neus en een paar stevige koortsaanvallen.
Ik heb een paar afspraken af moeten zeggen, waaronder een kraamvisite.
“Schrijf er wat over,” suggereert Heleen.
Oké.

Ik was gezond en leefde gewoon. Ik werd ziek en daardoor chagrijnig, werd weer beter en leefde gewoon verder. Tja, dat is het wel zo’n beetje.

Spirituele draai

Nu zijn er allerlei spirituele verhaaltjes rondom ziek zijn en koorts hebben. Dat het zo goed voor je is en dat je lichaam met al het snot en slijm al de afvalstoffen kan afvoeren. En dat je de koorts vooral niet moet onderdrukken.

In bed liggen, geeft je een moment van rust en van inkeer. Ja, ja dat zal allemaal wel. Ik vond het vooral lastig.
Om aan een gewone verkoudheid die ik zo eens in de paar jaar heb zo’n spirituele waarde toe te kennen, vind ik lichtelijk overdreven.  Alles is gewoon en dat geldt ook voor een verkoudheid. Ik mag er zelf een betekenis aangeven. Nu dan kies ik er deze keer voor dat het een vervelende verkoudheid was, niets meer en niets minder.

Betekenis

Wel handig hoor dat je zelf mag kiezen wat de betekenis ergens van is. Iets hoeft ook helemaal geen betekenis te hebben. En daar kies ik deze keer lekker voor. Het heeft me mooi niets te zeggen.

Ik voel mijn ego kriebelen. Die vindt dat ik er best een diepzinnige draai aan kan geven. Bijvoorbeeld dat de ziekte ervoor zorgde dat ik niet naar een bepaalde afspraak hoefde waar ik niet zo’n zin in had.
Dat was waar, als ik niet ziek was geweest was ik wel gegaan, ook al had ik er niet zoveel zin in. Misschien was het nog best leuk geworden. Het was eigenlijk vooral het gedoe eromheen dat me tegenstond.
Maar ja, om daar vervolgens een week ziek voor te zijn, is behoorlijk overdreven. Als ik had mogen kiezen was ik liever naar die afspraak gegaan.

Nu ben ik weer beter en gaat het leven gewoon verder.

Voel je er wat voor om een keer met me mee te wandelen klik hier.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *