Wandelverslag van mijn zus

Door de jaren heen heb ik diverse workshops gevolgd en boeken gelezen over persoonlijke ontwikkeling, maar nog steeds kan ik  met mezelf  en met de mensen in mijn directe omgeving in de knoop zitten.

Zo krijg ik van mijn partner wel eens opmerkingen die mij op dat moment erg pijn doen, terwijl het niet zijn bedoeling is om mij te kwetsen. Waarom doet het dan toch zo’n pijn en reageer ik dan zo boos.

Ik wilde dat voor mezelf uitwerken. Gelukkig is mijn broer al jaren bezig op het spirituele pad en sinds kort presenteert hij zich als spirituele wandelcoach. Ik heb hem gevraagd of we dat samen eens kunnen uitwerken tijdens een wandeling.

Het was begin november en al aardig fris, gelukkig wel droog, toen we aan onze wandeling begonnen.  Een paar dagen eerder had ik al een mailtje van Guido ontvangen ter voorbereiding. Hij vroeg me of ik zijn column had gelezen over het negatieve zelfbeeld, hoe dat er bij mij uitziet.
Aan mijn zelfvertrouwen mankeert het inderdaad. Ben ik wel goed genoeg? Doe ik het wel goed?

Dit onderwerp hebben we gedurende de wandeling uitgediept, waarna het voor mij duidelijk werd wat er precies aan de hand was. Ook hebben we uitgebreid het fenomeen spiegelen besproken. Hierover heeft Guido ook een column geschreven. Er ging voor mij een licht branden, de zon scheen weer. Eigenlijk wist ik het wel, maar het was op de achtergrond geraakt.

Behalve dat het een zalige wandeling was met mijn ‘grote’ broer in een mooie bosrijke omgeving, ben ik blij dat ik deze stap heb genomen, het is voor mij duidelijk geworden hoe het werkt en wat ik er zelf aan kan doen, hoe ermee om te gaan. Nu nog het vasthouden.

Cecile  (66 jaar)

De hier genoemde columns zijn te vinden op www.onbestempeld.nl

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *